Andorra, és un estat independent amb una població d’uns 78.000 habitants, superfície de 468 km² i més de mil anys d’història.Andorra s'ha posicionat, tradicionalment, com un país multicultural i obert en què conviuen, de forma completament integrada, més de 100 nacionalitats diferents.

Situació estratègica

Al sud-oest d’Europa, entre Espanya i França. Andorra es troba a 2h15 min de Barcelona, 2h de Lleida i 6h de Madrid; i de França a 2h30 minuts de Tolosa, 2h 20 min de Perpinyà i 9h de París.

Destinació turística

Coneguda a nivell internacional per les seves estacions d’esquí, botigues i les seves modernes infraestructures hoteleres i de serveis, rep anualment prop de 8 milions de visitants. Andorra és també un paradís pels amants de la natura ja que el 90% del territori és àrea verda.

A nivell cultural, Andorra disposa de centres culturals com ara un Centre de Congressos, un Auditori Nacional, Museus, cinemes, teatres i una extensa xarxa d’Esglésies romàniques repartides al llarg del territori andorrà.

Economia

Tradicionalment, Andorra ha estat un país agrícola-ramader. A dia d'avui, l'economia andorrana, puixant i vital, es basa per l’industria del turisme, l'activitat financera i, la recent instauració d'un nou i ambiciós procés d’obertura econòmica que liberalitza les inversions en i des del nostre país. Al seu torn, Andorra forma part de 22 organismes internacionals i té una àmplia xarxa de representació diplomàtica d’abast mundial.